Terra Nova Laser Competition II

Teltet var det nærmeste vi kom et hjem på turen. Selv om det var et lite 2-mannstelt, var det alltid godt å komme i posen inne i teltet om kvelden. Når vi lå anføttes, var det akkurat nok plass. Det hjalp at vi hadde tilgang på hvert vårt fortelt på hver side. Under bildet er en omtale av teltet jeg skrev for Jakt & Fiske, og som var på trykk våren 2013:

 

Trang hybel

PRODUKTNAVN: Terra Nova Laser Competition 2

PRODUKTFAKTA: Tre sesongs tomannstelt i superlette materialer som veier 1250 gram. Én hovedstang i aluminium går som bue over midten, og korte karbonstaver i endene. Pluggfestene er strikkbaserte, og teltet har et sinnrikt strammesystem for dukene. Myggnettingene er store, og det er utgang på begge langsider. På den ene siden et det et sparsomt fortelt. Teltet måler 90 x 230 cm innvendig, med sittehøyde på 100 cm. Pluggene er av titan.

FUNKSJONALITET:  Laser Competition II er et lite tomannstelt beregnet for gramjegeren. Nylondukene i både inner- og yttertelt er svært tynne og glidelåsene er mikroskopiske.  Det er plass til to som ligger andføttes, og det gir privatrom i hver ende. Selv om dukene til tider ble tøyet i testperioden, var alt i stand etter fem uker på loffen. Ytterteltet har bare lufting langs kanten nederst, men det er nok åpning hele veien rundt. Luftemulighetene i innerteltet er gode, med store myggnettinger på begge sider og i endene. De to endestengene er hengt opp i et intrikat strikk- og snorsystem som gir en stram teltduk nesten uansett underlag.  Avstanden mellom ytter- og innerduk var også passe hele veien, uavhengig av stramming og justering. Dette er viktig for å unngå kondensdrypp.  Det tok litt tid å forstå opplegget med dukstramming, særlig i sterk vind etter en utmattende dag. Likevel var teltet raskt å sette opp med mare én enkelt hovedstang som skulle tres. Pluggene er minimalistiske av titantråd som er kroket i den ene enden. De satt overraskende godt i jorden, bortsett fra i løs grus, Pluggene var svært vanskelige å finne igjen om de falt ned i gresset.

Terra Nova Laser Competition 2 er glimrende for to gode venner som vil bære minst mulig. Minus for plass og plugger, pluss for form og vekt.

LEVERANDØR: XC Sports Equipment,  xcsports.com

PRIS: 4999,-

TERNING: 4

 

Alle ting slites, og jeg måtte til med nål og tråd da ett av pluggfestene begynte å gå opp etter litt uvøren behandling.

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *