3. august

Motvillig

Enda en dag med vakkert og varmt vær. Myggen hadde forsvunnet helt, og bar hud risikerte bare stikk fra sola. Til frokost ble det stekte fileter av kanadarøye nede ved vannkanten.  Bålet var nesten klart, hvitvaskede vierkvister lå knusktørre bortover langs stranda. Det var en flott morgen ved det vakre vannet. Det ble til og med fisk til overs til niste. Her kunne jeg egentlig ha tenkt meg å bli en stund, for stedet virket så vennlig. Men slik luksus hadde jeg dessverre ikke planlagt. Derfor tok jeg motvillig ned teltet og begynte langsomt å gå. Ved utløpet var det så varmt at jeg tok et bad.

Utsikt

Vestover fra Agiak lake lå et bølgende landskap av runde morenerygger. I stedet for å følge elvene tok jeg snarveien over mot utspringet for Sulugiak creek. Det førte meg over tørre rabber et langt stykke, men også mye opp og ned over raviner og rygger. Fra toppene var det flott utsikt nordover en smal dal som førte ut mot slettelandet nordafor, «The Northern Slope». Elva jeg unngikk rant nordover dit, og dannet en svær, hvit grusflate mot inngangen til dalføret. Denne var merket som sump på kartet. Etter hvert møtte jeg elva, og nede ved Sulugiaks flate grusganger var det lettere lende.

Vannskillet

Jeg gikk opp til en av sjøene i vannskillet over mot Suluak creek, og slo tidlig leir. Vannet i sjøen var til en forandring mørkebrunt og fullt av algevekst, som et næringsrikt vann på det sentrale Østlandet hjemme. Så var det vel også grobunn for fisk, tenkte jeg. Men algene hektet seg på kroken straks den tok vannet, så jeg nesten ventet å få småabbor. Likevel slo det på to små røyer til morgendagens lunsj.

Som vanlig hadde det begynt å blåse en solgangsbris utover ettermiddagen. Her oppe i passet var ingen buskvegetasjon, så kveldsbålet ble droppet til fordel for coscous på kaldt vann og olivenolje. Blandingen trengte bare ti minutter i bløt før den ble tyggbar. Skikkelig gourmetmat! Kveldssola skinte inn gjennom teltåpningen, og småbølgene klukket i vannkanten like ved. Gårsdagens lange marsj hang ennå i kroppen, men beina var mer i godlage i dag. Etter skikkelig tøying håpet jeg på en bedre natt.

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *