9. august

Regnvær

Dagen startet med regn som jeg forsøkte å vente ut. Regnet vant. Før jeg la i vei mot Etivlik Lake, gikk jeg en tur opp på en høyde nær teltplassen for å få overblikk. Den vide flata jeg hadde fulgt i går forsvant inn i tåka langt borte. På toppene hadde det lagt seg et hvitt teppe av snø, som for å bekrefte den kalde natta. Like i nærheten kom en sideelv inn i Nigu river, og de to dannet et flettet sløvbånd midt i den grønne flata.

Dyreliv

Landet her virket flatere, med videre daler og roligere fjellformasjoner. Store og små sjøer lå spredt på flatene, og elvene rant rolig i store slynger. Små flokker av caribou beitet spredt i landskapet. På en haug møtte jeg bjørn nummer ti på turen. Den var på vei mot meg, men bråsnudde og sprang vekk når jeg ropte på den. I flukten støkket den en liten reinsflokk, og de spredte seg pent utover en fjellside sammen. På sjøene svømte flokker av ender, og en lom lå og skrek i vannkanten.

Sjøen

Tåka kom og gikk, og det lå flere mindre sjøer langs ruta. Regnet stoppet, og jeg forsøkte å fiske uten hell. Etter nær tre uker på farten var det lite mat igjen, bare en slump coscous og tår doven olivenolje. Det passet helt fint, for jeg hadde avtale om et flydropp med forsyninger ved Etivlik Lake. Jeg nådde sjøen utpå ettermiddagen, og lette opp en teltplass nær koordinatene som var avtalt. Det blåste og regnet fremdeles. Hele området rundt sjøen var myrete med mye tung tuemark. Inne i teltet var det lunt, og jeg dro på meg det jeg hadde av klær. Soveposen var fuktig, men jeg holdt så vidt varmen. Så var det bare å vente til dagen etter.

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *