21. august

Rastløs

Denne natta natt lå jeg og hørte på regnet og tåka som priklet på teltduken. Det var fremdeles tåke da jeg våknet, og det regnet innimellom.  Men det så ut til å lette noe. Jeg hadde ikke hørt fra flytaxien ennå. En god stund satt jeg i teltet for ikke å bli våt, og prøvde å få tiden til å gå. Det var bra å få hvile ut, men rastløsheten slo fort inn når en ble liggende skofast.

Surring

Dette var en fredag. Utpå dagen fikk jeg beskjed om at skoene ikke kunne komme før mandag, fordi UPS ikke leverer ut i Kotzube i helgene.  Jeg bestemte meg først til å flytte leirplass ned til Anisak river, men så prøvde jeg å ganske enkelt surre fast sålen med nylonsnor rundt skoen. Da dette syntes å fungere fint, spurte jeg Arctic Backcountry Service om de kunne droppe lenger vest, og fikk klarsignal til dette. Jeg ga beskjed om at jeg ville komme med nye koordinater senere.

 

Videre

I tretiden pakket jeg leiren og hadde en flott tur i høyden vider vestover, mens det stadig kom regnskurer. Landskapet var stedvis bratt, men det gikk likevel fint å holde høydedragene. Et sted måtte jeg slippe meg ned for å krysse Klim Creek. Stadig drivende tåkedotter skapte stemning og framhevet relieff i omgivelsene. Det var deilig å gå i skikkelig fjellterreng igjen. På vei ned mot Nimiuktuk River slo jeg leir på en liten terrasse med utsikt. Jeg unngikk myrete terreng, og skoen satt godt hele vegen. Men surringen var ingen varig løsning. Om den skulle slippe i tuppen ville det bli hardt å få sålen til å sitte.

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *