29. august

Frosne klær

Også denne dagen var preget av tunge skyer, kald nordvestlig vind og snøvær. Det vedvarende skydekket gjorde solcellene inaktive, og jeg sparte strøm ved å bruke elektronisk utstyr minimalt. Kuldegradene om morgenen gjorde det tyngre å stå opp. Selv om pinen var kortvarig, var ikke lysten på å trekke på frosne klær veldig stor. Særlig ikke sett fra en varm sovepose. Spesielt frosne sokker som måtte brekkes på føttene krevde viljestyrke. Men denne dagen startet frydefullt ved at rypene satt i lia rett ovenfor teltet, og jeg fikk skutt tre stykker til en deilig middag. 

Vannskillet

I dette området bølget vannskillet fram og tilbake mellom dalførene. Jeg hadde pendlet fra den ene siden til den andre, og derfor møtte jeg heller ingen større elver. Mellom vassdragene lå bare lave rygger, så det var mulig å følge en mer rett linje enn der fjellene er høyere. Landskapet var ganske flatt, og høydedragene bød bare på et par hundre meters stigning. Over det første passet lå kildene til Wullik river som ender opp ved den vesle landsbyen Kivalina nede ved kysten. Jeg var allerede ganske bestemt på å gå dit i stedet for til Point Hope. Det gikk rutefly fra begge steder. Wullik River snor seg om sørspissen av De Long Mountains, men det ville være en omvei å følge denne elva. Derfor la jeg en mer rettlinjet kurs mot stedet, i retning av kildene til selve Kivalina River.

Rype på spidd

Om ettermiddagen gikk veien over enda et pass til en av kilde til Soner river. Det hadde snødd bygevis hele denne dagen også, og snølaget bygde seg langsomt opp over alt. På leirplassen den kvelden skuffet jeg unna et godt snølag under teltet. Fiskemulighetene i snøværet langs småbekkene var så som så. Nå var ikke det så farlig, for på menyen sto rype stekt på spidd!

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *