Etter hvert som tiden nærmet seg ble det stadig mer travelt. I tillegg til alle forberedelsene var det mye arbeid som måtte gjøres unna i forbindelse med jobb og andre forpliktelser. Lukas bodde i England og hadde sitt å stri med for å ha jobb som kirurg både før og etter turen.

Trening

Rent fysisk er det jo en fordel å være godt trent til en slik tur. Men hvordan trener man på å gå med tung sekk 10 timer om dagen? Jeg pakket noen 10 liters vanndunker i sekken og kikk i motbakker så ofte det lot seg gjøre. Likevel blir dette bare litt justering av grunnformen i forhold til hva som kreves underveis. Tidligere erfaring har vist at mye god form bygger seg opp i løpet av den første uka. Det kan være litt smertefullt i begynnelsen, men det går over når kroppen kommer inn i en god rytme.

Utstyrstest

Det kan også være gunstig å prøve utstyret for å være sikker på at slitestyrke og funksjon er på plass. Men rent praktisk vil dette ta mye tid, og utstyret vil ha fått seg en trøkk allerede før avreise. I stedet satset jeg på kjente merker og gammel erfaring, og prøvde å bruke sunn fornuft i stedet. Et annet kriterium for valg av utstyr er også vekt. Jeg ville holde vekten på oppakningen lavest mulig, og anså det som helt vesentlig for å klare de nødvendige daglige kilometere.

Research

For å være mest mulig oppdatert på hva jeg ville møte underveis skaffet jeg en del bøker om området, i tillegg til å søke på nettet om alle mulige fysiske og biologiske forhold. Gamle værdata sier mye om både forventet temperatur og nedbør, og forteller samtidig noe om vegetasjon og vannføring. Også fangstrapporter fra sportsfiskere kan gi indikasjoner på fiskemulighetene. Det bildet som etter hvert festet seg var et det fantes svært lite informasjon tilgjengelig. Trolig betydde dette at Brooks Range er avsidesliggende og tydeligvis ekstremt lite trafikkert. Og det igjen er et gledelig søkeresultat.

Published by olafschjoll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *