Olaf Schjøll

Jeg er født i Oslo i 1962 og er biolog og botaniker. Når jeg ikke titter på kart er jeg opptatt av familie, jakt og gamle børser.

Så langt jeg kan huske tilbake har jeg likt å gå. Kart har fascinert meg nesten like lenge, og jeg streket opp turer og lange linjer i fantasien. Som femtenåring forsøkte jeg meg på strekningen Oslo-Tolga gjennom skauen, men endte opp med å sykle i stedet. Året etter padlet jeg Femundsmarka aleine i halvannen uke. Det ble mange turer med både jakt og fiske, men ordentlig langtur måtte vente til 1998. Da sluttet jeg i jobben og tok beina fatt Norge på langs. Siden har det blitt turer til Grønland, Svalbard, Baffin island i Canada og ikke minst Alaska på tvers i to runder.

Etter Norge på langs skrev jeg boka «Til siste blåne» (Naturforlaget 2000). Der forteller jeg om turen gjennom  fjellkjeden fra Lindesnes til Nordkapp, med et skråblikk på Norges naturhistorie underveis. Boka ligger også til elektronisk nedlasting på nasjonalbibliotekets sider: Til siste blåne

Lange turer

Norge på langs, ca 2500 Km, 1998
På Grønlands innlandsis ca 250 Km, 1999
Svalbard fra Ny Ålesund til Longyearbyen ca 250 Km, 2004
Baffin Island, Canada, ca 1000 Km, 2005
Alaska på tvers, ca 600 Km, 2012
Alaska på tvers, ca 1000 Km, 2015

 

På disse nettsidene vil jeg fortelle om turene mine, og begynne med Alaska. Det vil handle om gleden ved å gå, opplevelsen av fjell og villmark og trangen til å se nye horisonter.